Viden, udvikling og samvær
4690 HaslevVælg område
Vis underviser

Underviser

Om mig selv: Steen Ole Hedelund Jørgensen. Jeg er 67 år. Født og opvokset på Vestfyn på en landsbyskole, hvor jeg fik dannelse og pædagogik tæt ind livet både i skolen og barndomshjemmet. Efter sproglig studentereksamen fra Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg blev jeg færdig som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 1978. Jeg har altid søgt ny viden, taget flere uddannelser og efteruddannet mig. Det er sket på Silkeborg Seminarium, hvor jeg er uddannet meritlærer med linjefagene kristendom og samfundsfag. Fra Aarhus Universitet har jeg en master i design og produktion af multimedier. Jeg har læst filosofi, teologi og dyrket min store interesse for at tilegne mig og formidle teoretisk og konkret forståelse af vores samfund og individets position. Jobmæssigt startede jeg efter journalistuddannelse i 1978 med det samme i Danmarks Radio, hvor jeg har arbejdet som udgående reporter på Østjyllands Radio, reporter på TV-Avisen og leder og redaktør i DR´s Provinsafdeling i Aarhus. Fra 1986-1991 var jeg direktør for et privat tv-produktionsselskab i Aarhus og direktør for arbejderbevægelsens lokale tv-station i det østjyske. Fra 1991 til i dag har jeg arbejdet som freelancejournalist i bl.a. TV-2 og Danmarks Radio, samt underviser, forfatter, foredragsholder og udvikler af kurser inden for temaer som medier, politik og samfund. Jeg har haft job i folkeskolen, på højskoler og været leder af en friskole. Politisk var jeg som ung aktiv i den socialdemokratiske arbejderbevægelse både på Fyn og i Østjylland. I en periode var jeg formand for Socialdemokratiet i Aarhus Amt og medlem af Socialdemokratiets hovedbestyrelse. I 1983 lagde jeg det partipolitiske engagement på hylden og har siden dyrket den politiske interesse uden at være medlem af et parti. I dag arbejder jeg som leder i foredrags- og forlagsvirksomheden Forum Humanum

Læs mere

Steen Ole Hedelund Jørgensen
Ledige pladser

Vision Danmark 2050

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Foredraget Danmark 2050 -behov for værdipolitisk ideudvikling, debat og handling". -om behovet for værdipolitisk tænkning i en tid, hvor demokratiet er truet udefra og ikke mindst indefra. I tre historiske bøger om demokratiets dramatiske historie, to essaysamlinger med i alt 100 essays om politiske, filosofiske og eksistentielle temaer af betydning for mig, samt over 600 foredrag de seneste 4 år om demokrati og truslerne udefra og indefra mod demokratiet og retsstaten har foredragsholderen søgt efter værdier i tidens politiske debat. Konklusionen efter mange debatter og dialoger er, at -folk er bekymrede for vores demokrati, -de politiske værdierne mangler, -følelsen af politisk afmagt vokser, -det er endt i ugennemsigtig offentlig administration, regler og bureaukrati, -og at individet er spærret inde i et overvåget, kontrolleret og styret liv, som vi accepterer, så længe vi får hver vores bid af velfærdskagen. Behovet for værdidebat på vores betingelser er stort. Foredragsholderen har igangsat en kampagne offentligt om politisk nytænkning og lægger sine tanker frem til bred debat.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 03-05-2021, kl. 15:00

Ugedag Mandag
Holdnr211-887
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

03-05-2021 Mandag 15:00  -  17:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.