Viden, udvikling og samvær
4690 HaslevVælg område
Vis underviser
Simon Rom Gjerø
Ledige pladser

Myten om Opium til Folket

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Myten om Opium til Folket
Historien om opium i Kina og dets betydning for verdensfreden i dag

Opium og Kina er nærmest blevet synonymer. Alene ordet "opium" har enorme konnotationer og implikationer i det moderne Kina. Det eksemplificerer ydmygelsen af Kina og dets folk gennem de to "Opiumskrige", såvel som ideen om, at opium blev introduceret til Kina af de udenlandske djævle, der kun var interesseret i at gøre et helt folk til slaver ved at skabe en nation af narkomaner.

Det kinesiske folk og dets kultur blev totalt ødelagt. Det er den officielle historie, men kigger man nærmere på fakta, ser historien om opium i Kina og dets fatale konsekvenser i virkeligheden noget anderledes ud. Ikke desto mindre er det denne nedværdigende historie med udbruddet af den første opiumskrig i 1839 og frem til kommunisternes magtovertagelse i 1949, der kaldes "De 100 års ydmygelse", der i dag er udgangspunkt for præsident Xi Jinpings vision om at gøre historien til skamme og genrejse Kina som supermagt i en ny verdensorden.

v/Underviser Simon Rom Gjerø

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 14-04-2020, kl. 19:00

Ugedag Tirsdag
Holdnr201-905
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

14-04-2020 Tirsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Forudsætninger Der serveres kaffe/the og kage ved foredraget

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.