Viden, udvikling og samvær
4690 HaslevVælg område
Vis underviser
Bodil Heiede
Ledige pladser

Vilhelm Erobreren

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Da Vilhelm fra Normandiet krydsede kanalen, så han et nyt England i horisonten…

Englænderne er glade for deres ø og ser på nabolandene som mulige erobrere, simpelthen fordi landet har oplevet talrige invasioner og invasionsforsøg af alt fra romere, angelsaksere, vikinger, normannere, franskmænd og tyskere. Enhver englænder ved, hvad der skete i 1066, da "Vilhelm Bastarden" erobrede England. England blev invaderet samtidig fra Norge og Normandiet og slaget ved Hastings, som Vilhelm vandt medførte en total samfundsomvæltning i England. Slagets forhistorie og voldsomme scener er kendt fra billedtæppet "Bayeuxtapetet", som desuden er en spændende kilde til dansk historie i slutningen af vikingetiden.
Dette foredrag handler ikke om Brexit, men om en af de afgørende identitetsbrikker som ligger bag den engelske beslutning om Brexit. I foredraget vil jeg fortælle om Vilhelms liv og levned, men også se på den umiddelbare historiske fortid under den tidligere konge Knud den Store, der regerede både England og Danmark. En vigtig del af foredraget vil behandle de store samfundsændringer, som det normanniske styre skabte i England, og som en gang for alle satte et punktum for vikingetiden ikke bare i England, men også i Danmark. Foredrag af Bodil Heiede, cand.mag. i historie og religion

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 12-04-2021, kl. 19:00

Ugedag Mandag
Holdnr211-914
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

12-04-2021 Mandag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.