Viden, udvikling og samvær
4690 HaslevVælg område
Vis underviser
Palle Birk
Ledige pladser

Hanfried og Sibylle - kurfyrst Johann Friedrich 1.

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Hanfried og Sibylle - kurfyrst Johann Friedrich 1. og hans hustru

Johann Friedrich 1. var kurfyrste over det store, centraltyske kongerige Sachsen. De 7 tyske kurfyrsters rolle var at vælge den tysk-romerske kejser. Johann Friedrich 1. var en af de nordtyske fyrster, som bakkede op om Luther og blev protestanter i opposition til den katolske, tysk-romerske kejser Karl 5. Johann Friedrich blev leder af det Schmalkaldiske Forbund af protestantiske fyrster og lande, som gennem deres kamp fik stor betydning også for det danske rige.

I Danmark tabte den katolske side i 1534 i Grevens Fejde, og protestanten Christian 3. blev konge i 1534. Dermed var der åbnet for Reformationen i 1536, hvor Danmark blev protestantisk - og samtidig konfiskerede kongen alt kirkegods og blev hovedrig. Den katolske pengestrøm til paven i Rom sluttede. Danmark lukkede sig om sig selv.

Det Schmalkaldiske Forbund tabte i 1547 slaget ved Mühlberg mod Karl 5., og Johan Friedrich 1. mistede sin politiske betydning, men alligevel er det meste af Nordeuropa stadig protestantisk. Kurfyrsteborgen i Torgau rummer fortsat en bjørnegrotte med beboere som symbol på den tidligere magt!
Kurfyrsten af Sachsen havde naturligvis sin egen hofmaler, i dette tilfælde Lucas Cranach, som har fulgt sin kurfyrste gennem alle årene med malerier af ham og hans nærmeste.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 25-03-2021, kl. 19:00

Ugedag Torsdag
Holdnr211-919
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

25-03-2021 Torsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Forudsætninger Der serveres kaffe & småkager i pausen.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.