Viden, udvikling og samvær
4690 HaslevVælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Hans Edvard Tegler (Isbjørn)

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Hans Edvard Tegler (Isbjørn)
Forfatteren, chefredaktør Hans Edvard Tegler var, som de andre, en meget aktiv frihedskæmper og var kort efter befrielsen begyndt på Berlingske Tidende som journalist. Sideløbende hverves han dog af Erik Husfeldt og Arne Sejr til Firmaet. Derudover er Teglers lige som Husfeldt og Sejr medlem af Selskabet for Frihed og Kultur. Året efter Informations afsløringer, der er baseret på Firmaets aflytning af DKP's Alfred Jensen, bliver Hans Edvard Teglers ansat som chefredaktør på Information. På avisen bliver han berygtet for at ville lede Information som et 'mildt diktatur', der flere gange inviterer udvalgte ansatte hjem til middag i privaten, hvor der over køkkenbordet hænger et stort maleri, der gengiver en scene, hvor Teglers likviderer en stikker på Skt. Hans Torv under krigen. Fortsatte han at arbejde for Firmaet, mens han var chefredaktør for Information?


Informationer - mellem bladfolk og spioner
Grønnegade Kaserne kl. 18.30-21.00

Inkl. Kaffe og kage samt undervisnngsmaterialer

Det er blevet hævdet, at chefredaktører er et særligt udsat folkefærd, når fremmede magter ønsker at påvirke den danske offentlighed og hverve både meddelere og spioner. Vi løfter lidt på mørklægningstæppet, og sætter navne på nogle af de bladfolk, der har været en del af spillet siden den 2. Verdenskrig.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 03-03-2021, kl. 18:30

Ugedag Onsdag
Holdnr211-934
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

03-03-2021 Onsdag 18:30  -  21:00

Faktaoplysning

Forudsætninger Der serveres kaffe/the og kage under foredragene. Undervisningsmateriale udleveres undervejs

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.