Viden, udvikling og samvær
4690 HaslevVælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Herbert Pundik - jødisk soldat og kritisk journali

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Herbert Pundik - jødisk soldat og kritisk journalist
Herbert Pundik var korrespondent i Israel for Information fra 1955-1965, og arbejdede i mere end 60 år for to danske aviser. Først Information og derefter Politiken, der gjorde ham til ansvarshavende chefredaktør i 1970. Her forlod han først hjørnekontoret på Rådhuspladsen i 1993, og skrev videre som seniorkorrespondent og kommentator. Fra 2002 tillige som medlem af Politikens bestyrelse.
Under sine rejser for Information, som uden avisens vidende ofte blev finansieret af den israelske efterretningstjeneste, indhentede Pundik oplysninger både til avisen og til Mossad. Således var han også efterretningsagent for Mossad 1960 til -70.
Vi ser på mandens historie og betydning, Israels sag og hans fantastiske indsigt i mellemøstlige forhold der kom til gavn for danske læsere, når han med nøgtern indsigt og på baggrund af en omfattende historisk viden analyserede udviklingen i og omkring Israel.

Informationer - mellem bladfolk og spioner
Grønnegade Kaserne kl. 18.30-21.00

Inkl. Kaffe og kage samt undervisnngsmaterialer

Det er blevet hævdet, at chefredaktører er et særligt udsat folkefærd, når fremmede magter ønsker at påvirke den danske offentlighed og hverve både meddelere og spioner. Vi løfter lidt på mørklægningstæppet, og sætter navne på nogle af de bladfolk, der har været en del af spillet siden den 2. Verdenskrig.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 31-03-2021, kl. 18:30

Ugedag Onsdag
Holdnr211-936
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

31-03-2021 Onsdag 18:30  -  21:00

Faktaoplysning

Forudsætninger Der serveres kaffe/the og kage under foredragene. Undervisningsmateriale udleveres undervejs

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.