Viden, udvikling og samvær
4690 HaslevVælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Trajan - den bedste kejser?

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Trajan - den bedste kejser?
Marcus Ulpius Trajanus, der var født o.53 i Spanien, blev den første romerske kejser (år 98-117), der ikke kom fra den italiske halvø og erobrede store landområder i den nære Orient. Han havde med stor dygtighed tjent sig op gennem den romerske hær og fastholdt grebet om de erobrede områder. Ved at annektere Dakien (Dacia), der strakte sig mellem Karpaterne og Balkan-bjergene, og etablere en ny romersk provins gav han samtidig Rom adgange til de lukrative guldminer i området. Fremgangen fortsatte ude og hjemme og det begejstrede senat tildelte ham titlen "Optimus Princeps" - den bedste kejser. Vi får hele historien også de omfattende byggerier der gjorde Rom til et arkitektonisk centrum, og fortsat sætter sit præg på byen.


Inkl. Kaffe og kage samt undervisnngsmaterialer

Kendte historiske skikkelser
- og deres betydning

Personlighedens rolle i historien er omtvistet, men viden om kendte historiske skikkelsers liv og levned har siden antikken været vendt og drejet. Det er nemlig langt sværere af få greb om tidsånden og de materielle forandringer, så med disse 12 foredrag ses vi på nogle magthavere og deres samtid. Er det deres handlinger, som gjorde den store forskel?

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 19-03-2021, kl. 13:00

Ugedag Fredag
Holdnr202-948
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleSmedjen
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

19-03-2021 Fredag 13:00  -  15:30

Faktaoplysning

Forudsætninger Der serveres kaffe/the og kage under foredragene. Undervisningsmateriale udleveres undervejs

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.