Viden, udvikling og samvær
4690 HaslevVælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Diocletian - et styre baseret på princippet: Del o

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Diocletian - et styre baseret på princippet: Del og hersk
Soldaterkejseren Gajus Aurelius Valerius Diocletianus, mest kendt som Diocletian, blev valgt sine tropper i år 284, og efter at have besejret kejser Carinus året efter anerkendtes han som rigets enekejser.
Han foretrak de gamle romerske guder (polyteisme) og forfulgte fra 303 de monoteistiske kristne med et edikt. Det medfødte mange henrettede kristne, konfiskation af deres ejendomme og ødelæggelse af de kristnes kirker.
Vi hører om hans styreform, der omfattede medregenter og en omorganisering af provinserne, der fordoblede antallet af provinserne. Det fungerede så godt, at han med sin medregent og kejser i de vestlige provinser, som den første romerske kejser i år 305 valgte at trække sig tilbage til sit palads i Salona (nuv. Split i Kroatien). Men var det nu klogt?


Inkl. Kaffe og kage samt undervisnngsmaterialer

Kendte historiske skikkelser
- og deres betydning

Personlighedens rolle i historien er omtvistet, men viden om kendte historiske skikkelsers liv og levned har siden antikken været vendt og drejet. Det er nemlig langt sværere af få greb om tidsånden og de materielle forandringer, så med disse 12 foredrag ses vi på nogle magthavere og deres samtid. Er det deres handlinger, som gjorde den store forskel?

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 26-03-2021, kl. 13:00

Ugedag Fredag
Holdnr202-949
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleSmedjen
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

26-03-2021 Fredag 13:00  -  15:30

Faktaoplysning

Forudsætninger Der serveres kaffe/the og kage under foredragene. Undervisningsmateriale udleveres undervejs

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.