Viden, udvikling og samvær
4690 HaslevVælg område
Vis underviser

Underviser

Evi Apostolou
Ledige pladser

Abstrakt maleri - Biomorphic Abstraction

Ved spørgsmål ring til 21964582

Biomorphism kommer fra det græske ord bio, hvilket betyder liv, og morphe, hvilket betyder formular. Ordet biomorphic er et begreb der almindeligvis omtales som organiske, abstrakte former afledt fra biologi eller levende organismer og former, såsom planter og menneskekroppen.

På dette kursus arbejder vi med de bløde og runde organiske former samt linier. Vi får inspiration fra naturen og biologien og vil også gøre brug af forlæg fra forskellige kunstnere som har arbejdet med biomorphic abstraction. - Du lærer at male organiske, abstrakte former og motiver i akryl eller olie samt forskellige virkermidler. Vi arbejder også med billeopbygning, komposition, farveblandinger, lys og skygge. - Du lærer at male frit og intuitivt, og du vil blive introduceret til automatismen, en teknik som sædvanligvis henviser til at have adgang til materiale fra det underbevidste eller ubevidste sind som en del af den kreative proces. Du skal arbejde uforudsigeligt og lave billeder, der kan afspejle underbevidstheden og drømmeverdener.. Jeg tager i processen udgangspunkt i den enkeltes erfaringsgrundlag og vejleder og støtter alle undervejs.

Undervisningsmaterialer: - Malerlærred (60x80cm, mindre elle større) eller specielt papir til akryl eller olie - 2-3 ark alm A4 papir - Akryl eller oliefarver (ingen terpentin) - Farverblyanter og/eller kul, tusch, akvarel, pastelkridt - Pensler i forskellige størrelser samt et glas til at skylle i - Palet til at blande farve på - Stofklud


Biomorphism kommer fra det græske ord bio, hvilket betyder liv, og morphe, hvilket betyder formular. Ordet biomorphic er et begreb der almindeligvis omtales som organiske, abstrakte former afledt fra biologi eller levende organismer og former, såsom planter og menneskekroppen

Ekstra information om Biomorphic Abstraction: Denne kunstform blev populær i 1930 til 1940 og er forbundet med den franske filosof Henri Bergson. Han troede på intuition, baseret på erfaring og instinkt og afgørende. Hans filosofi var automatisme- ideen om, at de naturlige systemer og kreative individer kan handle uafhængigt og uforudsigeligt, uden fortilfælde eller forklaring. Biomorphism gjorde sit indtog i Surrealismen. Det surrealistiske brug af biomorfe former tilføjer et ekstra fortolkenings lag til studiet af det biomorfe i abstrakt kunst. Disse malere havde en særlig tilknytning til ordet morfe. I den græske mytologi, Hypnos er gud for søvn. Hans søn er opkaldt Morpheus, og er gud for drømme. Blandt de kunstnere, der benytter biomorfe former er Henry Moore, Joan Miro, Yves Tanguy, Arshile Gorky ect. I dag finder biomorfe former sted inden for det generelle æstetiske leksikon af abstrakt kunst, og mange nutidige kunstnere (f.eks. Michael Kvium) indarbejde traditioner af biomorphism i deres arbejde.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 03-02-2018, kl. 10:00

Ugedag Lørdag, Søndag
Holdnr17241
Adresse Sofiendalskolen
Sofiendalsvej 42 A
4690 Haslev
LokaleFormning
Holdtimer12
Antal mødegange2
AfdelingAOF Østsjælland

Kursusdage

03-02-2018 Lørdag 10:00  -  16:00
04-02-2018 Søndag 10:00  -  16:00

Faktaoplysning

Niveau Begyndere/let øvede

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.